Groep 8

Een kijkje op Ir. Lely Lyceum

Virtual tour

Rondleiding door de school, langs de Wall of Fame, aula, kantine, gymzalen, Internationalisering & TTO-vleugel, Technasium-vleugel en enkele vaklokalen (waaronder Gymnasium).

Gepresenteerd door teamleiders Elka Scheltema, Oemar Kerpens en conrector Erik Baaijens.

Maak kennis met de allerleukste school van Amsterdam

Waarom zou je voor het Ir. Lely Lyceum kiezen? Dat kunnen we natuurlijk het beste vragen aan de leerlingen die al op onze school zitten.

De sfeer hier is echt anders! We hebben geen groepjes hier. Iedereen gaat fijn met elkaar om

Ik ben trots op onze school, we krijgen optimale kansen op een geslaagde schoolcarriére

Leerlingen van het Ir. lely lyceum

Chaznica (16)
Natuur & Gezondheid
Havo 5

Waarom heb je voor het Ir. Lely Lyceum gekozen?

“De sfeer op deze school is echt anders dan op andere scholen. Dat is een van de redenen waarom ik de keuze heb gemaakt. Ik kwam naar de open dag met mijn buurjongen en dat was het eerste wat hij zei over de school. Leerlingen en leraren gaan op een fijne manier met elkaar om. We hebben bijvoorbeeld ook geen groepjes hier. Een andere reden is omdat de school dichtbij is en vanwege het tweetalig onderwijs, dat stond goed aangeschreven.”

Wat vind je het leukste aan de school?

“Mijn leraren! Ik houd van mijn leraren, vooral van mijn Natuurkunde docent. Veel leraren op deze school geven je een drive om beter te worden. Gewoon de mensen op deze school eigenijk, dus de leraren maar ook de conciërges. De conciërges zijn geweldig, zij maken de sfeer die deze school heeft. Ze kijken niet alleen naar hoe het gaat op school, ze vragen je ook naar hoe het gaat met jou. Ze staan altijd klaar om extra hulp te geven of om langer op school te blijven om jou te helpen.”

En verder?

“Ik wil zeggen dat mensen eerst moeten komen kijken naar de school voordat ze oordelen erover. Ik hoor vaak dat er op deze school gevochten wordt en dat de kinderen hier agressief zijn maar in de vijf jaar tijd dat ik hier op school heb gezeten heb ik één gevecht gezien. Ik zit echt met super lieve kinderen in de klas die ook veel respect hebben, vraag het maar aan de docenten.”

Wat ga je na de middelbare school studeren?

“Na de middelbare school wil ik Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) en geneeskunde gaan studeren.”

Mawadda (16)
Natuur & Techniek
Havo 5

Waarom heb je voor het Ir. Lely Lyceum gekozen?

“Eerlijk gezegd was SGR niet mijn eerste keuze. In groep 8 gingen mijn Citotoetsen niet zo goed omdat ik mijn enkel had gebroken, mijn score was lager dan normaal. Mijn oude juf had contacten op SGR en zei dat ik beter naar SGR kon gaan zodat ik hoog kon beginnen, in plaats van lager starten aan de hand van mijn Cito-score en mijzelf omhoog werken. Ik ben mijn juf dankbaar, ze had alle vertrouwen in mij. Mijn mentrix van de eerste heeft mij ook erg geholpen. Engels was eerst moeilijk voor mij. Ze heeft mij zelfverzekerd laten voelen. Ze zei bijvoorbeeld dat ik geen bijles nodig had, dan nam ze de moeite om extra opdrachten uit te printen zodat ze mij kon helpen. Tot de dag van vandaag ben ik haar erg dankbaar.”

Wat vind je het leukste aan de school?

“Dat zijn een aantal dingen eigenlijk. De manier waarop leraren met kinderen omgaan vind ik prettig, van sommige leraren krijg ik niet eens les maar als ik ze bijvoorbeeld in de gang zie lopen geef ik ze wel een knuffel en dan maken we een klein praatje. Ik vind het ook leuk dat de school naschoolse activiteiten heeft. We hebben een boekclub, dansclub, brassband en kookclub. Een ander punt is dat de lessen niet te lang duren, een les van 50 minuten is niet te lang en niet te kort. En als laatst vind ik het tweetalig onderwijs ook leuk, als je in de tweede of derde zit ga je voor TTO naar Engeland. Je verblijft dan bij een gastgezin, je gaat daar ook naar school en volgt les.”

En verder?

“Ik vind het een hele leuke school. De kinderen die op de school zitten gaan ook op een leuke manier met elkaar om. Ik ga het wel missen. Ik ga dit gedeelte van mijn leven op een goede manier afsluiten, het is een hele leuke tijd geweest.”

Wat ga je na de middelbare school studeren?

“Ik wil bouwkunde gaan studeren en mij dan verdiepen in architectuur. Ik hoor vaak, ook van docenten hier op school, dat ik creatief ben.”

Kennismaken

Je kunt op veel manieren kennismaken met onze school:

  • groep 8 introductiedag (lesjesdag)
  • open dag / open avond
  • rondleiding
  • kennismakingsdag
  • masterclasses

Groep 8 introductiedag

Elk jaar organiseren we een introductiedag voor de groepen 8 van basisscholen uit de regio.

Tijdens deze lesjesdag volg je samen met je groep 8-klas een lesprogramma bij ons op school. Zo ervaar je de sfeer op onze school en krijg je een indruk van de lessen, onze leerlingen en docenten.

De groep 8 introductiedag is op dinsdag 7 februari 2023.

Bekijk onze filmpjes over de school en maak een afspraak voor een persoonlijke rondleiding!

Wat wij je alvast kunnen vertellen over het Ir. Lely Lyceum

Open dag / open avond

In februari zijn er altijd de open dagen. Je bent dan van harte welkom met je ouders/verzorgers om een kijkje te nemen. Je krijgt dan informatie over hoe het er aan toe gaat op onze school. In elk lokaal maak je kennis met een bepaald vak: bij biologie kun je een leuk proefje doen, bij Engels kun je je Engels testen met een quiz en in de gymzaal kun je onze klimmuur uitproberen. Ook kun je al een lesje Latijn volgen en kun je informatie krijgen over het Technasium en tweetalig onderwijs.

Open Dagen

Kom langs om onze school te leren kennen!

Open Avond: vrijdag 26 januari 2024 van 19.00 – 21.00 uur
Open Dag: zaterdag 27 januari 2024 van 10.30 -13.30 uur

Daarnaast is het mogelijk om sfeer te proeven en een persoonlijke rondleiding door de school te krijgen door een van onze collega’s:

Reserveer hier een persoonlijke rondleiding door de school

Rondleiding

Heb je de open dagen gemist? Kom dan een andere keer kennismaken. We maken graag een afspraak met jou en je ouder/verzorger voor een persoonlijk kennismakingsgesprek en een rondleiding door de school.

We laten je dan alles zien: de lokalen, onze sportzalen, het Informatie & Studie Centrum en de gezellige aula waar je als leerling in de pauze wat kunt drinken en eten. Je zult zien: je voelt je direct thuis in ons ruime, lichte en schone schoolgebouw.

Wil je een rondleiding krijgen? Reserveer dan een datum en tijdstip via ons online reserveringssysteem

Meer informatie? Stuur dan een mail naar lla@lelylyceum.nl.

Kennismakingsdag met de klas

Ben je geplaatst op het Ir. Lely Lyceum, dan krijg je voor de zomervakantie een uitnodiging voor een kennismakingsmiddag. Je leert dan je nieuwe klasgenoten en je mentor alvast kennen en krijgt ook een rondleiding door onze school. Aan het begin van het schooljaar is er een vol introductieprogramma met veel leuke activiteiten. Op die manier leer je heel snel je klasgenoten en de school kennen.

Masterclasses

Bij ons op school zijn er ook masterclasses voor groep-8-leerlingen van basisscholen uit de regio. Dat zijn een soort cursussen waarbij je les krijgt in een bepaald vak of thema.

Met de masterclasses willen we je als leerling uit groep 8 extra uitdagen en alvast laten kennis maken met het voortgezet onderwijs. Elke masterclass duurt vier weken. Na afloop ontvang je een speciaal certificaat.

Dit schooljaar zijn er maar liefst drie verschillende masterclasses:

Masterclass Latijn voor leerlingen met een verwacht vwo-advies

Je volgt in deze masterclass een introductiecursus Latijn. Denk je dat je een VWO-advies gaat krijgen en wil jij naar het gymnasium? Wil je alvast kijken of het vak Latijn wat voor jou is en wil je extra uitgedaagd worden op vwo-niveau? Dan is deze masterclass geschikt voor jou.

Masterclass internationalisering voor leerlingen die een mavo-, havo- of vwo-advies verwachten

Je gaat in deze masterclass aan de slag met internationale contacten. Je leert ook extra Engels. De lessen internationalisering vergroten je blik op de wereld. Ben je toe aan een extra uitdaging? Meld je dan aan voor de masterclass internationalisering.

Masterclass onderzoek & ontwerpen (Technasium) voor leerlingen die een mavo-, havo- of vwo-advies verwachten

In deze masterclass doe je onderzoek en ontwerp je een oplossing voor een werkelijke situatie. Je leert vaardigheden die je toekomst sterker maken zoals samenwerken, plannen en presenteren. Ben jij creatief, nieuwsgierig en ondernemend? Meld je hier aan voor de Masterclasses 2022!

Meer informatie

Bekijk de website Scholen op de kaart

Bekijk hier onze informatiebrochure

Waarom kiezen voor het Ir. Lely Lyceum?

Ir. Lely Lyceum docenten aan het woord

Een van de populairste scholen van Amsterdam!