Virtual Tour

Rondleiding door de school, langs de Wall of Fame, aula, kantine, gymzalen, Internationalisering & TTO-vleugel, Technasium-vleugel en enkele vaklokalen (waaronder Gymnasium).


Gepresenteerd door teamleiders Elka Scheltema, Oemar Kerpens en conrector Erik Baaijens.
 

Maak kennis met de allerleukste school van Amsterdam

Waarom zou je voor het Ir. Lely Lyceum kiezen? Dat kunnen we natuurlijk het beste vragen aan de leerlingen die al op onze school zitten.

 

"De sfeer hier is echt anders! We hebben geen groepjes hier. Iedereen gaat fijn met elkaar om"

 

"Ik ben trots op onze school, we krijgen optimale kansen op een geslaagde schoolcarriére"

Lely Lyceum
Lely Lyceum


Kennismaken

Je kunt op veel manieren kennismaken met onze school:

  • groep 8 introductiedag (lesjesdag)

  • open dag / open avond

  • rondleiding

  • kennismakingsdag

  • masterclasses

 

Groep 8 introductiedag

Elk jaar organiseren we een introductiedag voor de groepen 8 van basisscholen uit de regio.

Tijdens deze lesjesdag volg je samen met je groep 8-klas een lesprogramma bij ons op school. Zo ervaar je de sfeer op onze school en krijg je een indruk van de lessen, onze leerlingen en docenten.

 

De groep 8 introductiedag is op dinsdag 7 februari 2023.

  Bekijk onze filmpjes over de school en maak een afspraak voor een persoonlijke rondleiding!

Lely Lyceum

Wat wij je alvast
kunnen vertellen
over het
Ir. Lely Lyceum


Open dag / open avond

In februari zijn er altijd de open dagen. Je bent dan van harte welkom met je ouders/verzorgers om een kijkje te nemen. Je krijgt dan informatie over hoe het er aan toe gaat op onze school. In elk lokaal maak je kennis met een bepaald vak: bij biologie kun je een leuk proefje doen, bij Engels kun je je Engels testen met een quiz en in de gymzaal kun je onze klimmuur uitproberen. Ook kun je al een lesje Latijn volgen en kun je informatie krijgen over het Technasium en tweetalig onderwijs.

 

Open Dagen

Kom langs om onze school te leren kennen!


Open Avond: vrijdag 26 januari 2024 van 19.00 - 21.00 uur

Open Dag: zaterdag 27 januari 2024 van 10.30 -13.30 uur

Daarnaast is het mogelijk om sfeer te proeven en een persoonlijke rondleiding door de school te krijgen door een van onze collega's:

 

Reserveer hier een persoonlijke rondleiding door de school

 

Rondleiding

Heb je de open dagen gemist? Kom dan een andere keer kennismaken. We maken graag een afspraak met jou en je ouder/verzorger voor een persoonlijk kennismakingsgesprek en een rondleiding door de school.

 

We laten je dan alles zien: de lokalen, onze sportzalen, het Informatie & Studie Centrum en de gezellige aula waar je als leerling in de pauze wat kunt drinken en eten. Je zult zien: je voelt je direct thuis in ons ruime, lichte en schone schoolgebouw.

 

Wil je een rondleiding krijgen? Reserveer dan een datum en tijdstip via ons online reserveringssysteem

Meer informatie? Stuur dan een mail naar lla@lelylyceum.nl.

 

Kennismakingsdag met de klas

Ben je geplaatst op het Lely Lyceum, dan krijg je voor de zomervakantie een uitnodiging voor een kennismakingsmiddag. Je leert dan je nieuwe klasgenoten en je mentor alvast kennen en krijgt ook een rondleiding door onze school. Aan het begin van het schooljaar is er een vol introductieprogramma met veel leuke activiteiten. Op die manier leer je heel snel je klasgenoten en de school kennen.

 

Masterclasses

Bij ons op school zijn er ook masterclasses voor groep-8-leerlingen van basisscholen uit de regio. Dat zijn een soort cursussen waarbij je les krijgt in een bepaald vak of thema.

Met de masterclasses willen we je als leerling uit groep 8 extra uitdagen en alvast laten kennis maken met het voortgezet onderwijs. Elke masterclass duurt vier weken. Na afloop ontvang je een speciaal certificaat.

Dit schooljaar zijn er maar liefst drie verschillende masterclasses:

 

Masterclass Latijn voor leerlingen met een verwacht vwo-advies. Je volgt in deze masterclass een introductiecursus Latijn. Denk je dat je een VWO-advies gaat krijgen en wil jij naar het gymnasium? Wil je alvast kijken of het vak Latijn wat voor jou is en wil je extra uitgedaagd worden op vwo-niveau? Dan is deze masterclass geschikt voor jou.

 

Masterclass internationalisering voor leerlingen die een mavo-, havo- of vwo-advies verwachten. Je gaat in deze masterclass aan de slag met internationale contacten. Je leert ook extra Engels. De lessen internationalisering vergroten je blik op de wereld. Ben je toe aan een extra uitdaging? Meld je dan aan voor de masterclass internationalisering.

 

Masterclass onderzoek & ontwerpen (Technasium) voor leerlingen die een mavo-, havo- of vwo-advies verwachten. In deze masterclass doe je onderzoek en ontwerp je een oplossing voor een werkelijke situatie. Je leert vaardigheden die je toekomst sterker maken zoals samenwerken, plannen en presenteren. Ben jij creatief, nieuwsgierig en ondernemend? Meld je hier aan voor de Masterclasses 2022!

 

 

Meer informatie