terug naar overzicht
Sociale robots?!?

Sociale robots?!?

08-01-2020

Het klinkt tegenstrijdig, ‘sociale robots’... maar dit is precies waar het tweede project van O&O [Technasium klas] om draait!

De leerlingen gaan leren om een robot te programmeren om deze in te zetten voor een sociale activiteit. In dit geval gaan zij een activiteit ontwerpen voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool. Om de leerlingen te begeleiden, moesten onze eigen docenten eerst zelf op cursus. Zij hebben een middag lang kennisgemaakt met robot ‘Dash’. De volgende ochtend waren de leerlingen aan de beurt. Al snel werden de eindeloze mogelijkheden verkend, mogelijkheden die docenten zelf nog niet ontdekt hadden. Een week later zijn zij aan de slag gegaan met het ontwerpen van een verkeersplein. De robots moeten oversteken [dus links en rechts kijken], rotondes volgen en voorrang geven aan elkaar. De leerlingen moesten samen afspraken maken om tot één werkend systeem te komen. Dit project wordt afgesloten tijdens de groep-8-introductielessen op dinsdag 14 januari. De leerlingen zullen dan hun zelf ontworpen activiteit uitvoeren met de leerlingen van groep 8 die op bezoek komen. 

Inmiddels kunnen onze leerlingen steeds meer met de sociale robots. Kijk hier de speciale moves van robot Zora. Kom naar onze Open Avond [16 jan.] of Open Dag [18 jan]. om Zora live te ontmoeten.... En natuurlijk om kennis te maken met het Technasium op het Ir. Lely Lyceum!