Lessen gaan weer starten, welke corona maatregelen heeft het Lely Lyceum genomen?

Datum : 14-08-2020

Maandag 17 augustus is de jaaropening van de school met alle medewerkers. Dinsdag ontvangen de mentoren hun leerlingen en woensdag starten de eerste lessen. De afgelopen week is het Ir. Lely Lyceum in het nieuws geweest, onder andere vanwege het feit dat wij een nieuw luchtventilatie systeem geïnstalleerd hebben.

Met dit systeem wordt voortdurend de luchtkwaliteit gemonitord en wordt er verse lucht de lokalen ingebracht (dus geen recirculatie van 'dezelfde' lucht). Daarnaast zetten we zoveel mogelijk de ramen open. Het luchtventilatiesysteem is géén airconditioning. Wat betreft de temperatuurbeheersing is dat natuurlijk een nadeel, maar het biedt wel de mogelijkheid om ramen geopend te houden. In deze tijden met tropische temperaturen zeker niet verkeerd. Helaas is het niet toegestaan om (zwenk)ventilatoren te gebruiken.

Daarnaast houden we ons aan de reeds bekende hygiëne afspraken en blijft het behouden van anderhalve meter afstand tussen volwassenen en tussen leerlingen en volwassenen het belangrijkste. Leerlingen onderling hoeven dus geen afstand te houden. In de meeste klassen zal er voldoende ruimte zijn om anderhalve meter ook te handhaven. Bij alle lessen geldt dat de eerste rij met tafeltjes vrij blijft.

Bij de practicumlessen bij de bètavakken hebben docenten én leerlingen mondkapjes op. Bij de overige vakken is er geen verplichting. Bij aanvang van het schooljaar krijgen echter alle medewerkers van school een Lely Lyceum-mondkapje uitgereikt. Het dragen van het mondkapje is niet verplicht, maar wordt sterk aangeraden bij de leswisselingen op de gangen.

Bekijk hier de uitzending van Nieuwsuur en van het NOS Jeugdjournaal, met twee verschillende reportages over onze school en de corona maatregelen.