Ir. Lely Lyceum start met introductiejaar Technasium!

Datum : 21-08-2019

Stichting Technasium verwelkomt het Ir. Lely Lyceum in het introductiejaar om het predicaat Technasium te verwerven. Samen met vijf andere scholen zijn de kandidaat-technasiumscholen uitgekozen door de bestaande technasiumscholen en Stichting Technasium, omdat ze een heldere visie op bèta-technisch onderwijs hebben.

Ze hebben laten zien over de potentie en ambitie te beschikken om een volwaardig Technasium te worden. Na verwerving van het predicaat zijn de nieuwe technasiumscholen een waardevolle toevoeging voor het landelijke technasiumnetwerk.

Op dit moment zijn er 94 middelbare scholen met het predicaat Technasium. Zij werken samen in 18 regionale netwerken. Een kandidaat-technasium sluit in de loop van het introductieprogramma aan bij een bestaand technasiumnetwerk in de eigen regio. In een netwerk werken meerdere technasiumscholen gezamenlijk aan de ontwikkeling en kwaliteit van hun technasiumonderwijs.

Het Ir. Lely Lyceum wordt daarin begeleid door een netwerkregisseur van Stichting Technasium. Ria Sluiter, directeur van Stichting Technasium, is verheugd met de kandidaat-technasiumscholen: “Deze zes scholen willen graag Technasium worden en ik heb er het volste vertrouwen in dat ze het introductieprogramma met succes doorlopen. We gaan daar met elkaar hard voor aan de slag, zodat leerlingen vanaf volgend schooljaar terechtkunnen op maar liefst 100 technasiumscholen in heel Nederland.”

De zes kandidaat-technasiumscholen op een rij: De Breul (Zeist), CSG Prins Maurits (Middelharnis), Huizermaat (Huizen), Ir. Lely Lyceum (Amsterdam), Purmerendse ScholenGroep (Purmerend),  Veurs Lyceum (Leidschendam).

Voor meer informatie over het Technasium: https://www.technasium.nl/wat-het-technasium