Leerlingen Lely Lyceum doen mee met Conferentie 2100 in Museon

Datum : 06-06-2019

Op woensdag 5 juni was het Lely Lyceum met 6 leerlingen aanwezig bij de Conferentie 2100 in het Museon in Den Haag.

De conferentie werd georganiseerd door Missing Chapter, een organisatie die zich hard maakt voor kind-inclusie:

"Centrale vraag: waarom zouden kinderen niet meedenken? We horen het iedere dag: kinderen zijn de toekomst. Maar wat betekent dat eigenlijk voor wat ons nu te doen staat? In het jaar 2100 zijn de volwassenen van nu er niet meer en zijn de kinderen van nu volwassenen. De toekomst maken we dus vandaag. Samen".

Missing Chapter agendeert, helpt besluitvormers en faciliteert op allerlei manieren gelijkwaardige dialoog tussen generaties.

Naast de uitreiking van de jaarlijkse Awards, waren er tijdens Conferentie 2100 twee dialoogrondes. Onder leiding van Prinses Laurentien, inmiddels geen onbekende meer bij het Lely Lyceum, werden er inspirerende ideeën voor de toekomst besproken. Het was een leuke en leerzame bijeenkomst!

Voor meer info:https://www.missingchapter.org/