Dutch Technology Week: leerlingen van het Lely Lyceum naar Hidden Figures

Datum : 24-05-2019

Onze tweedeklassers gingen afgelopen donderdag naar de film Hidden Figures. In samenwerking met de organisatie Robot Wise (educatieve robotica), de Amerikaanse ambassade en Pathé konden leerlingen na de film vragen stellen aan 'power ladies' die het gemaakt hebben in de technologie sector. Een superleuke dag, waar de twee pijlers van het Lely, Technologie en Internationalisering, prachtig samen kwamen!

Het Lely Lyceum en Robot Wise organiseren dit project, om duidelijk maken dat het niet uitmaakt of je een jongen of meisje bent, hoe je eruit ziet of wat je achtergrond is; het gaat erom wie je bent en wilt zijn! De film Hidden Figures gaat over gelijkheid tussen mannen en vrouwen, anti-discriminatie, diversiteit, doorzetten en vrouwen in het STEAM-field (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics).

De twee 'powervrouwen' op de foto's werken bij Atos (Frans IT-bedrijf) en ESA (European Space Agency). De vragen die zij kregen, hadden onze leerlingen voorbereid tijdens de les.