Klas 2VA wint OBA Radiolab Denktank 020 prijs!

Datum : 17-05-2019

Afgelopen woensdag streden de leerlingen van 2VA tegen 5 andere klassen om de eerste prijs in het door de Openbare Bibliotheek Amsterdam georganiseerde evenement: Radiolab Denktank 020. Bij deze wedstrijd, die de leerlingen laat meedenken over maatschappelijke thema's om zo te werken aan hun burgerschapsvorming, was het de bedoeling een pitch te houden over het onderwerp discriminatie.

In de voorgaande lessen die plaatsvonden op de OBA nabij het Centraal Station leerden de leerlingen een idee te verzinnen om discriminatie aan te pakken en leerden zij hoe ze een pitch moesten doen. Bij een pitch is het van belang om kort, bondig en enthousiast je idee over te brengen. De klas werd in groepjes verdeeld en de leerlingen met het beste idee gingen door naar de finale. Onze leerlingen hadden volgens de aanwezigen het beste idee!

Zij wilden discriminatie aanpakken door een extern contactpersoon in te schakelen. In de filosofie-lessen van meneer Kielstra hebben de leerlingen hun pitch kunnen verbeteren. Daarnaast werd de rest van de klas betrokken bij het idee, zij waren afgelopen woensdag verantwoordelijk voor de support. Doordat de heren zo goed aangaven waarom het van belang is om op te staan tegen discriminatie én omdat zij de vragen van de jury goed wisten te beantwoorden, kwamen zij als winnaars uit de strijd. De gewonnen beker en de cheque van maar liefst €500,- hebben een mooie plek gekregen in de school. We zijn erg trots op onze leerlingen. Zij krijgen de kans om met deze cheque hun plan uit te voeren. Op deze manier kunnen de leerlingen een eerste stap zetten in het veranderen van de maatschappij. Een geweldig initiatief van de OBA en een mooie kans die onze leerlingen met beide handen hebben aangegrepen!

Bekijk hier het verslag van Radio Lab Denktank 020!