Leerlingen Lely Lyceum vormen Jongerenpanel tijdens debat met Wethouder Moorman in De Balie

Datum : 25-03-2019

Onze leerlingen Chelsea, Gabriella en Lina vormden maandagavond het Jongerenpanel tijdens het debat 'Onder Amsterdammers' met Onderwijs Wethouder Marjolein Moorman. Het Jongerenpanel is de vertegenwoordiging van de Amsterdamse scholieren.

Het debat ging over het thema kansengelijkheid.Verschillende kinderen in de stad hebben namelijk verschillende kansen, constateert wethouder Marjolein Moorman. Maar hoe maakbaar zijn kansen? En aan welke knoppen moet je als wethouder juist wel of juist niet draaien?  Van het tegengaan van schulden en armoede bij gezinnen tot het bijbouwen van basisscholen, onderadvisering en de discussie over categorale en brede scholen: in Onder Amsterdammers werd Moorman bevraagd over de visie achter haar armoede- en onderwijsagenda. Want kansengelijkheid gaat over armoede én onderwijs.

Onze leerlingen maakten veel indruk met hun optreden, dat bovendien live op AT5 te zien was. Programmamaker Tim Wagemakers: 'Wat een supersterren van leerlingen hebben jullie. Wat mij betreft stalen ze de show. Veel dank voor de leuke samenwerking en wat mij betreft vervolgen we dit!'.

Uitzending gemist? Bekijk het debat terug op https://debalie.nl/agenda/onder-amsterdammers-wethouder-marjolein-moorman/