Activiteitenweek: Bouwkunde bij Ymere en ROC van Amsterdam

Datum : 11-02-2019

Op het Lely Lyceum is er in de week voor de vakanties altijd een activiteitenweek. Er zijn dan geen reguliere lessen, maar we organiseren dan allerlei leerzame, interessante en activerende activiteiten. Een van die activiteiten is de Techniekweek voor de derde klas mavo. Het Lely Lyceum werkt samen met bedrijven vanuit het Masterplan Techniek aan échte opdrachten voor leerlingen. Een voorbeeld is 'Bouw je droom' met Ymere (i.s.m. Ron Scholte, Manager Planning, Techniek & Opleiding) en ROC van Amsterdam (vakgroep Bouwkunde).

'Bouw je droom'
Een voorbeeld van een levensechte opdracht is het project ‘Bouw je droom’. Zo heeft woningbouwcorporatie Ymere leerlingen gevraagd een nieuw ontwerp te maken voor een leeggestripte woning. Ze gaan in de woning zelf in de weer met infraroodmeters, moeten een nieuwe indeling maken en naderhand een tekening afleveren in het programma Sketch Up en een maquette. De tekening en de maquette moeten ze zelf presenteren aan het management van de woningbouwvereniging. De projectleider van Masterplan Techniek: “Mavo-leerlingen worden zelfbewuster van het werken aan projecten. En bij de presentatie hoor je dan: ‘Dit is leuk, hier wil ik in verder.’ En dat is het doel! Zoiets bereik je niet met voorlichting alleen.”

Voor meer informatie: https://www.techniekpact.nl/cases/masterplan-techniek-amsterdam-technologieroute

Op de foto een impressie van ons bezoek aan Ymere afgelopen maandag.