Lezing topadvocate Mirjam de Blécourt voor klas 4

Datum : 15-05-2019

Mirjam de Blécourt heeft afgelopen dinsdag 14 mei  een lezing verzorgd voor  leerlingen uit 4 havo/vwo. Ze is topadvocate in arbeidsrecht, partner bij Baker & MacKenzie . Ze is viermaal verkozen tot beste advocaat van Europa en wordt ze na de zomer volksvertegenwoordiger in de Eerste Kamer voor de VVD. Mevrouw De Blécourt  heeft een boek geschreven over haar doorbraak door het 'glazen plafond'  en heeft gesproken  over haar advocatenfirma, dat de  grootste 'ter wereld is. Zo sprak ze over haar aandeel in de zaak rond het conflict tussen Johan Cruyff en het bestuur van Ajax. Daarnaast heeft ze aan de leerlingen het belang van netwerken duidelijk gemaakt. Ook heeft ze leerlingen die rechten willen gaan studeren uitgenodigd een dag op haar kantoor mee te lopen.Na afloop waren leerlingen duidelijk onder de indruk. Mevrouw De Blécourt heeft met haar verhaal onze leerlingen geïnspireerd!

Meer informatie over haar boek 'Vrijgevochten': https://uitgeverijprometheus.nl/catalogus/vrijgevochten.html