Kom donderdag ook naar de Read2Me voorleeswedstrijd!

Datum : 12-02-2019

Donderdag 14 februari 2019 vindt op het Ir. LelyLyceum voor de 5e keer de schoolfinale van de voorleeswedstrijd door brugklassers plaats. Deze finale is de voorselectie van de Amsterdamse Read2me voorleeswedstrijd georganiseerd door de OBA.Aan de voorleeswedstrijd op het Ir. Lely Lyceum nemen zeven brugklasleerlingen deel.

Deze leerlingen zijn door de klasgenoten gekozen als vertegenwoordiger van hun brugklas. Onder aanmoediging van hun klasgenoten gaan deze acht leerlingen, een fragment uit een zelf gekozen boek voorlezen aan een zorgvuldig geselecteerde jury. De aula van het Ir. Lely Lyceum wordt donderdag omgetoverd in een echt voorleestheater. De jury bestaat natuurlijk uit vakkundige personen. Dat maakt de wedstrijd natuurlijk extra spannend! De jury bestaat uit mevrouw Tonkas, vertegenwoordiger onderwijs vanuit het stadsdeel, de heer Hulsbos, vertegenwoordiger uit het bedrijfsleven, Falicio Kluivert, vertegenwoordiger met voorleeservaring en tevens winnaar van vorig jaar en Jamilla van Rey, vertegenwoordiger vanuit de Lely Leesclub. De jury zal bepalen wie de beste voorlezer van het Ir. Lely Lyceum wordt en wie de school gaat vertegenwoordigen op woensdag 6 maart as. in het theater van de OBA. Het streven is om de andere 8 scholen achter zich te laten en een plek bemachtigen in de provinciale voorleeswedstrijd, om uiteindelijk door te gaan naar de landelijke finale.

Om bovenstaande doelen te behalen heeft de LelyLeesclub afgelopen week een extra workshop voorlezen gegeven aan de leerlingen. Hierdoor gaan de leerlingen zelfverzekerd en goed voorbereid deelnemen aan de school wedstrijd.

Mocht u ook willen zien wie de vertegenwoordiger van het  Ir. LelyLyceum gaat worden, dan bent u 14 februari om 11.30 uur van harte welkom om te komen kijken naar de wedstrijd!