Topscore schooljaar 2017-2018

Datum : 13-11-2017

Topscore promo’s en inschrijven activiteiten op SGR

Zoals ieder jaar doet SGR ook dit schooljaar weer mee met Topscore. Bij veel sporten zijn we ook titelverdedigers met verschillende kampioenschappen van vorig jaar. Deze twee weken na de herfstvakantie worden er van alle sporten uitdagende promo’s gegeven in de lessen en in de week van 13 november kunnen de leerlingen zich inschrijven. De trainingen starten in de week van 20-nov. We hopen op veel inschrijvingen en wederom een sportief jaar! Wat Topscore precies inhoudt en welke sporten er aangeboden worden zie je hieronder.

Dit is het Topscore-team van SGR:
Guido Sitters en Dave Moen Topscore-coördinatoren SGR
Johnwins Abusa 5H en Winston Wijnstijn 4H Topscore-coördinator assistenten
Jatin Kumar 6XA Topscore redactie

Topscore is een naschools sportprogramma voor Amsterdamse jongeren tussen de 12 en de 18 jaar. Topscore biedt deze jongeren de mogelijkheid om na schooltijd laagdrempelig kennis te maken met sport(en) in de directe omgeving van -of op school. Het doel van Topscore is een actieve leefstijl voor alle Amsterdamse jongeren. Het programma wordt mogelijk gemaakt door Amsterdamse scholen, de gemeente Amsterdam, sportverenigingen en sportscholen.

ACTIVITEITEN

Samen met Topscore stelt de school een activiteitenpakket samen dat bestaat uit één of meerdere naschoolse sportactiviteiten. Op school regelen de gymdocenten alles. Topscore zorgt voor de trainers en het contact met de sportverenigingen. Het sportaanbod wordt afgestemd op de wensen van de school en de mogelijkheden in de buurt. Er worden traditionele sporten zoals voetbal en basketbal aangeboden, maar ook z.g. funsporten zoals skaten en bmx-en. Plezier in bewegen staat altijd voorop!

PROGRAMMA

Tijdens de gymles worden er korte kennismakingslessen gegeven, waarna de leerlingen zich op de school kunnen inschrijven voor een lesperiode van 15 weken na schooltijd. De lessen zijn verdeeld over twee seizoenen: herfst/winter (start na de herfstvakantie) en voorjaar/zomer (start na de voorjaarsvakantie). Voor elke (team)sport worden er op stadsdeelniveau wedstrijden of presentatiemomenten (dans en kracht en vechtsport) georganiseerd. De leerlingen kunnen na deze periode doorgaan met sporten bij de vereniging.

Let op: Lessen, nablijven, huiswerkbegeleiding, bijles, etc. gaat vóór Topscore. Kijk dus goed of je wel beschikbaar bent op de aangegeven tijden!

Maandag [1]

Flagfootball/ American Football

Gaasperdamhal

15:15 – 16:45

[1] Zaalvoetbal jongens o.b. Let op: om mee te doen aan de wedstrijden, mag je geen lid zijn van een KNVB club.

[2] Zaalvoetbal jongens b.b. € 10,- inschrijfgeld per team! Vul dit in op het aparte teamformulier. Eerst een interne competitie tot de kertvak, vanaf januari wordt er een selectie gemaakt en dan tegen andere scholen.